Luchtkwaliteit meten in (kantoor)gebouwen
Verhoog het comfort voor gebruikers, bezoekers en medewerkers door te voldoen aan de WELL-certificering en RIAM-kwaliteitseisen voor luchtkwaliteit. Goede luchtkwaliteit leidt voor kantoormedewerkers tot hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Ontdek hoe wij met slimme technologieën de luchtkwaliteit meten, monitoren en communiceren aan gebouwbeheerders en gebruikers. Start laagdrempelig of pak alles direct grondig aan om te voldoen aan de vereisten voor een certificaat.
Stap 1. Sensoren installeren
Een betere luchtkwaliteit start met metingen van het binnenklimaat. Dit doen we door slimme sensoren te installeren. Deze kunnen bijvoorbeeld meten:
-
CO2
-
Temperatuur
-
Luchtvochtigheid
-
VOC (Vluchtige Organische Stoffen)
-
Formaldehyde
-
Fijnstof
-
Bewegingen
-
Licht(sterkte)
-
Geluid
-
Aantal mensen
Stap 2. Dashboard monitoren
De data uit sensoren bundelen we op een overzichtelijk dashboard voor je. Hierop staan de actuele waardes en je kunt ook een periode selecteren en hierop terugkijken. Hierdoor zie je als gebouwbeheerder in welke (werk)ruimtes er structurele aanpassingen nodig zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Stap 3. Resultaten tonen op displays
De dashboards zijn eenvoudig te integreren met onze narrowcasting-oplossing, waardoor gebruikers en bezoekers op displays inzicht krijgen in de luchtkwaliteit. Hiermee voldoe je aan de WELL-certificering die eist dat informatie over onder andere de luchtkwaliteit transparant wordt gecommuniceerd.
Alerts en integratie met gebouwsystemen
Standaard krijgen de gebouwbeheerders een mail als er waardes overschreden worden. Net zoals huurders van die betreffende ruimte. Zij kunnen dan direct actie ondernemen, zoals een raam openzetten of klimaataanpassingen doen.
Daarnaast is het mogelijk om het dashboard te koppelen aan bestaande gebouwsystemen. Hierdoor kun je van alles automatiseren, zoals ruimtes extra ventileren als het nodig is, of het laten zakken van een zonnescherm als de temperatuur binnen boven een bepaalde waarde komt. Zo creëer je een smart building dat inspeelt op actuele behoeften.