top of page
wand narrowcasting.JPG
ESG 

ESG & Smart Business Concepts

ESG implementatie aangaande kantoren en gebouwen door Smart Business Concepts

 

Smart Business Concepts kan op verschillende manieren bijdragen met advies en systeem integratie aan de Environmental, Social, and Governance (ESG) doelstellingen in de vastgoedsector:

 

1. Energie-efficiëntie:
Het implementeren van slimme technologieën en concepten kan de energie-efficiëntie in gebouwen verbeteren. Denk hierbij aan het gebruik van sensoren en automatiseringssystemen om het energieverbruik te optimaliseren, het realtime monitoren van het energieverbruik en het implementeren van energiebesparende maatregelen zoals slimme verlichting en HVAC-systemen. Deze inspanningen verminderen de CO2-uitstoot en de impact op het milieu, in lijn met het milieuaspect van ESG. SBC is het aanspreekpunt.

 

2. Slimme monitoring en rapportage:

Door slimme monitoringsystemen te implementeren, kunnen vastgoedbedrijven hun milieuprestaties volgen en rapporteren. Zo kunnen slimme meters het energie- en waterverbruik meten, terwijl IoT-sensoren de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen monitoren. Door gegevens te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven verbeterpunten identificeren en weloverwogen beslissingen nemen om hun impact op het milieu te verminderen. SBC heeft deze oplossingen.

 

3. Welzijn van gebouwgebruikers en sociale impact:

Smart Business Concepts  kan ook het welzijn van gebouwgebruikers verbeteren en bijdragen aan social impact. Door bijvoorbeeld slimme technologie te integreren voor verbeterde veiligheid, comfort en gemak in gebouwen, kan de algehele ervaring voor gebruikers worden verbeterd. Bovendien toont het implementeren van functies zoals gemeenschappelijke ruimtes, gezondheids- en wellnessfaciliteiten en goede accessibilty een commitment aan sociale verantwoordelijkheid en inclusiviteit.

Hierbij gebruiken we oa de Well features van IWBI als richtlijn.

 

4. Betrokkenheid van belanghebbenden:

Smart Business Concepts verbeterd/optimaliseert effectieve communicatie en betrokkenheid met belanghebbenden. Door gebruik te maken van onze digitale platforms, kunnen vastgoedbedrijven transparante informatie verstrekken over hun ESG-initiatieven en in contact treden met huurders, investeerders en communities, bijvoorbeeld via ons narrowcasting platform (soft- en hardware). Dit niveau van transparantie en betrokkenheid ondersteunt het governance-aspect van ESG en bevordert het vertrouwen tussen belanghebbenden.

 

Samenvattend kan Smart Business Concepts ESG-doelstellingen in vastgoed ondersteunen door oplossingen op gebied van energie-efficiëntie, slimme monitoring en rapportage, het welzijn van gebouw gebruikers, sociale impact en betrokkenheid van belanghebbenden te bevorderen. Door onze concepten te implementeren, kunnen vastgoedondernemingen en gebouweigenaren bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde gebouwde omgeving.

bottom of page